Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Друго гостујуће предавање у оквиру пројекта "Материјали за складиштење енергије"

Најава: Друго гостујуће предавање у оквиру пројекта "Материјали за складиштење енергије"
Датум објаве: 20.11.2019 23:55 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Друго гостујуће предавање на тему "Ли-ион анд пост ли-ион баттерy тецхнологиес" у оквиру пројекта “Материјали за складиштење енергије” одржаће др Роберто Доминко, професор на Факултету за хемију и хемијску технологију Универзитета у Љубљани и водећи истраживач у Националном институту за хемију у Љубљани, 26. новембра на Металуршко-технолошком факултету у Подгорици. Руководилац овог двомјесечног пројекта, који је почео 01. новембра, је др Веселинка Грудић, ванредна професорица Металуршко-технолошког факултета који је уједно и носилац пројекта.

Министарство науке Црне Горе кроз програм "Гостујући предавачи" ангажује истакнуте научнике, професоре универзитета или предузетнике из свијета ради реализације интензивних курсева за студенте и/или научно и академско особље на универзитетима у нашој земљи, у областима које смо издвојили као пироритетне Стратегијом паметне специјализације Црне Горе. Програми се односе на актуелне и перспективне научне и технолошке области у којима Црна Гора треба да убрзаном динамиком унапређује људске ресурсе и у којима национални високообразовни систем није развио структуриране и високо-квалитетне студијске програме или предмете.

Подсјетимо, намјера Министарства је да овим путем отвори врата за успостављање нових студијских програма или предмета на универзитетима и стратешко партнерство са институцијама из којих предавачи долазе гдје предност има сарадња са црногорском научном дијаспором.