Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка Дамјановић у посјети Словенији поводом регионалног пројекта СЕЕИИСТ

Министарка Дамјановић у посјети Словенији поводом регионалног пројекта СЕЕИИСТ
Датум објаве: 21.01.2020 14:00 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарка науке, др Сања Дамјановић, учествоваће и предсједаваће Седмим састанком Управног одбора за Међународни институт за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе, који ће бити одржан 24. јануара 2020. године у Љубљани, Република Словенија.

Састанку ће претходити посебан догађај на Институту Јожеф Стефан са циљем да се СЕЕИИСТ пројекат представи научној, медицинској и бизнис заједници Словеније. Овај догађај ће се одржати 23. јануара, више ОВДЈЕ

Циљ седмог састанка Управног одбора је разматрање досадашњих и утврђивање даљих активности на СЕЕИИСТ пројекту, с посебном пажњом на припреми Међународног уговора који ће дефинисати дугорочни правни статус Института. Поред тога, размотриће се апликација за додатна средства од 3 милиона еура кроз посебан позив у оквиру ЕУ Хоризонт 2020, неопходних, прије свега, за реализацију техничке спецификације пројекта који ће бити технолошки напреднији у односу на постојеће центре, као и позиционирање СЕЕИИСТ пројекта на Мапи пута Европског форума за истраживачку инфраструктуру (ЕСФРИ – Еуропеан Стратегиц Форум Ресеарцх Инфраструцтуре Роадмап), који би омогућио шансу да се обезбиједе фондови из ЕУ структурних, кохезионих и других фондова за инвестиције до 200 милиона еура. 
 
МИНИСТАРСТВО НАУКЕ