Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Научна експедиција - од фебруара до маја у девет градова широм Црне Горе

Научна експедиција - од фебруара до маја у девет градова широм Црне Горе
Датум објаве: 25.02.2020 14:03 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке Црне Горе, у сарадњи са невладиним организацијама ПРОНА, Политехника, Енергеко, Роботицс и Информа, је покренуло пројекат "Научна експедиција" која ће на свом путу у наредна три мјесеца обићи неколико средњих школа у следећим градовима: Пљевљима, Бијелом Пољу, Беранама, Андријевици, Бару, Котору, Цетињу, Даниловграду и Никшићу.

Циљ „Научне експедиције“ јесте да ученицима основних и средњих школа, као и осталој заинтересованој јавности на што занимљивији начин представи и приближи фантастичан свијет науке и иновација.

Тим промотера чине представници организација које се баве промоцијом науке и који ће кроз своје забавне радионице учинити науку још занимљивом. У том смислу желимо унаприједити научну писменост младих кроз изложбу, експерименте, презентације, интерактивне огледе.

Посјетиоци ће бити у прилици да сазнају више о томе шта нуде наука, иновације и технологија из области физике, математике, астрономије, хемије и биологије. Такође ћемо их увести у свијет роботике, говорити о зеленој енергији (коришћење енергије из области обновљивих извора енергије кроз практичне примјере) и пружити шансу да науче нешто више о микроконтролерима и микрорачунарима.

Незаобилазни дио овог каравана јесте и изложба "Упознајте Нобеловце" на којој ће бити представљени добитници најпрестизније награде из области физике, хемије и економских наука.

Кроз ову поставку, тачније 18 изложбених постера, ученици ће моћи боље да се информишу о раду научника који су добили Нобелову награду за изузетни допринос човјечанству.

Стартујемо овог четвртка у Пљевљима, гдје ће нам домаћин бити гимназија „Танасије Пејатовић“.

У марту смо у Бијелом Пољу 10. и 11. марта, Беранама 19. и 20. марта и Андријевици 31.марта. На приморју смо у априлу - Бар 9. и 10. април и Котор 24. април. Цетиње 5.мај, Даниловград 14. и 15.мај и Никшић 26. и 27.мај.

Добродошли!