Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka Damjanović na Regionalnoj konferenciji „Dani Dijaloga: Uloga žena u društvenoj koheziji“

Ministarka Damjanović na Regionalnoj konferenciji „Dani Dijaloga: Uloga žena u društvenoj koheziji“
Datum objave: 26.02.2020 14:56 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Regionalna konferencija Dani dijaloga: Uloga žena u društvenoj koheziji odžaće se u Budvi 27. i 28. februara. Ova dvodnevna konferencija se organizuje u okviru regionalne inicijative ,,Dijalog za budućnost" koju zajednički sprovode UNDP, UNICEF, UNESCO i nadležne institucije u Bosni i Hercegovini, Republici Srbiji, i Crnoj Gori. Cilj projekta jeste unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između zemalja učesnica projekta.

Ministarka Damjanović će u petak 28. februara u okviru teme „Regionalna saradnja: nauka i inovacije za održivi razvoj“ predstaviti projekat Međunarodnog Instituta za održive tehnologije u Jugoistočnoj Evropi (SEEIIST).

Program ,,Dijalog za budućnost” se u velikoj mjeri fokusira na osnaživanje žena i jačanje njihove uloge i vidljivosti njihovog doprinosa društvenoj koheziji i dijalogu.

S tim u vezi, cilj ovog događaja jeste da pokrene i omogući diskusiju o prioritetima za djelovanje kada je u pitanju unapređenje društvene kohezije, jačanje uloge žena u društvenom razvoju i koheziji, kao i promovisanje pozitivnih primjera žena koje aktivno doprinose u ovoj oblasti.
Ministarstvo nauke
Događaj će okupiti predstavnice civilnog društva, obrazovnog sektora, institucija, privatnog sektora, akademske zajednice, itd.

Program događaja možete pogledati OVDJE