Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка Дамјановић на Регионалној конференцији „Дани Дијалога: Улога жена у друштвеној кохезији“

Министарка Дамјановић на Регионалној конференцији „Дани Дијалога: Улога жена у друштвеној кохезији“
Датум објаве: 26.02.2020 14:56 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Регионална конференција Дани дијалога: Улога жена у друштвеној кохезији оџаће се у Будви 27. и 28. фебруара. Ова дводневна конференција се организује у оквиру регионалне иницијативе ,,Дијалог за будућност" коју заједнички спроводе УНДП, УНИЦЕФ, УНЕСЦО и надлежне институције у Босни и Херцеговини, Републици Србији, и Црној Гори. Циљ пројекта јесте унапређење дијалога и друштвене кохезије у и између земаља учесница пројекта.

Министарка Дамјановић ће у петак 28. фебруара у оквиру теме „Регионална сарадња: наука и иновације за одрживи развој“ представити пројекат Међународног Института за одрживе технологије у Југоисточној Европи (СЕЕИИСТ).

Програм ,,Дијалог за будућност” се у великој мјери фокусира на оснаживање жена и јачање њихове улоге и видљивости њиховог доприноса друштвеној кохезији и дијалогу.

С тим у вези, циљ овог догађаја јесте да покрене и омогући дискусију о приоритетима за дјеловање када је у питању унапређење друштвене кохезије, јачање улоге жена у друштвеном развоју и кохезији, као и промовисање позитивних примјера жена које активно доприносе у овој области.
Министарство науке
Догађај ће окупити представнице цивилног друштва, образовног сектора, институција, приватног сектора, академске заједнице, итд.

Програм догађаја можете погледати ОВДЈЕ