Manja slova Veća slova RSS
>

Poznati australijski „naučnik-nomad“ u Podgorici

Poznati australijski „naučnik-nomad“ u Podgorici
Datum objave: 04.03.2020 11:13 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Edukativni seminar „Inovativni pristup u nastavi prirodnih nauka kroz razvoj kritičkog mišljenja i socio-emocionalnih vještina“ u organizaciji Ministarstva nauke Crne Gore i Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice biće održan u petak 6. marta i ponedjeljak 9. marta.

U okivru ovog dvodnevnog seminara, održaće se radionice namijenjene učenicima i nastavnicima prirodnih nauka koje će voditi dr Stuart Kohlhagen koji se preko 40 godina aktivno bavi istraživanjem, razvojem i podrškom formalnom i neformalnom obrazovanju u nauci.

U petak 6. marta organizujemo tri dvočasovne radionice namijenje učenicima a radionice za nastavnike biće održane u ponedeljak 9. marta. Specijalno predavanje za nastavnike biće održano takođe u ponedeljak 9.marta u 13h u svečanoj sali Gimnazije.

U okviru projekta “Science Nomad”, dr Kohlhagen sarađuje s nastavnicima, univerzitetima i naučnim muzejima širom svijeta, promovišući inovativne pristupe u formalnom obrazovanju, koji podstiču vještine 21. vijeka. Radoznalost, kritičko razmišljanje, rješavanje problema i fleksibilnost ključne su vještine koje je potrebno razvijati. Metode koje koristi podstiču dublje razumijevanje osnovnih principa razvoja ovih neophodnih veština. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje izume, među kojima i nagrade za nauku kao umjetnost NJ.E. Princa Chalres-a. Medaljom Javne službe za njegov doprinos neformalnom obrazovanju odlikovan je 2000. godine, u čast kraljičinog rođendana. Jedini je istraživač koji je dobio nagradu “Iron Science Teacher”, a da nije Amerikanac.