Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Познати аустралијски „научник-номад“ у Подгорици

Познати аустралијски „научник-номад“ у Подгорици
Датум објаве: 04.03.2020 11:13 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Едукативни семинар „Иновативни приступ у настави природних наука кроз развој критичког мишљења и социо-емоционалних вјештина“ у организацији Министарства науке Црне Горе и Гимназије „Слободан Шкеровић“ из Подгорице биће одржан у петак 6. марта и понедјељак 9. марта.

У окивру овог дводневног семинара, одржаће се радионице намијењене ученицима и наставницима природних наука које ће водити др Стуарт Кохлхаген који се преко 40 година активно бави истраживањем, развојем и подршком формалном и неформалном образовању у науци.

У петак 6. марта организујемо три двочасовне радионице намијење ученицима а радионице за наставнике биће одржане у понедељак 9. марта. Специјално предавање за наставнике биће одржано такође у понедељак 9.марта у 13х у свечаној сали Гимназије.

У оквиру пројекта “Сциенце Номад”, др Кохлхаген сарађује с наставницима, универзитетима и научним музејима широм свијета, промовишуц́и иновативне приступе у формалном образовању, који подстичу вјештине 21. вијека. Радозналост, критичко размишљање, рјешавање проблема и флексибилност кључне су вјештине које је потребно развијати. Методе које користи подстичу дубље разумијевање основних принципа развоја ових неопходних вештина. Добитник је бројних награда за своје изуме, међу којима и награде за науку као умјетност Њ.Е. Принца Цхалрес-а. Медаљом Јавне службе за његов допринос неформалном образовању одликован је 2000. године, у част краљичиног рођендана. Једини је истраживач који је добио награду “Ирон Сциенце Теацхер”, а да није Американац.