Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Последње предавање у оквиру пројекта "Мултидисциплинарна дијагностика - молекуларна медицина" подржаног од стране Министарства науке

Последње предавање у оквиру пројекта "Мултидисциплинарна дијагностика - молекуларна медицина" подржаног од стране Министарства науке
Датум објаве: 07.05.2020 21:16 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Проф др Зорица Булат, гостујући предавач са Катедре за токсикологију "Академик Данило Солдатовић" Фармацеутског факултета у Београду, одржаће онлине предавање Злоупотреба нових психоактивних супстанци – токсиколошки изазови у четвртак 14. маја 2020. у амфитеатру Деканата Медицинског Факултета у Подгорици, са почетком од 11х.

Ово предавање, осмо по реду, је уједно и последње у оквиру пројекта "Мултидисциплинарна дијагностика – молекуларна медицина” чији је руководилац проф Анета Бошковић а подржало га је Министарство науке Црне Горе кроз програм Гостујући предавачи у окивру Конкурса НИИД за 2019. годину.

Професорка Булат учествује у настави на интегрисаним, специјалистичким и докторским академским студијама и руководилац је специјализације из Токсиколошке хемије на истом факултету. Посебно интересовање у научноистраживачком раду професорка Булат исказује за токсичност метала и перзистентних органских загађивача, нарочито у области токсиколошке процјене ризика од загађивача животне средине, као и за токсичност љекова и психоактивних супстанци.

Подсјећамо, Министарство науке Црне Горе кроз програм Гостујући предавачи ангажује истакнуте научнике, професоре универзитета или предузетнике из свијета ради реализације интензивних курсева за студенте и/или научно и академско особље на универзитетима у нашој земљи, у областима које смо издвојили као пироритетне Стратегијом паметне специјализације Црне Горе. Намјера Министарства је да овим путем отвори врата за успостављање нових студијских програма или предмета на универзитетима и стратешко партнерство са институцијама из којих предавачи долазе гдје предност има сарадња са црногорском научном дијаспором.