Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Predstavljanje SEEIIST projekta u okviru kulturno-edukativnog programa „Putevima bokeljških Hrvata“

Najava: Predstavljanje SEEIIST projekta u okviru kulturno-edukativnog programa „Putevima bokeljških Hrvata“
Datum objave: 10.07.2020 09:52 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke predstaviće, u okviru kulturno-edukativnog programa „Putevima bokeljških Hrvata“, projekat Međunarodnog instituta za liječenje i istraživanje kancera – SEEIIST projekat. Program se održava pod pokroviteljstvima predsjednika dviju država – Crne Gore i Hrvatske – i oslikava volju država i naroda da se očuva, razvija i prenosi etnički i kulturni identitet crnogorske i hrvatske manjine.

Ove godine domaćin je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, sa izložbom „Partenza“ splitske umjetnice Renate Poljak čije će otvaranje biti u petak 10. jula 2020. godine sa početkom od 20 sati.
Tom prilikom prisutni će se bliže upoznati sa najznačajnijim naučno-tehnološki i medicinski projekat za region jugoistočne Evrope koji je inicirala Vlada Crne Gore i koji je „zaživio“ prošlog septembra ulaskom u drugu fazu. Ukoliko sve bude išlo po planu, do kraja sljedeće godine bila bi završena ne samo druga faza (Faza Studije Dizajna) već i biznis plan, ali i odabrana lokacija budućeg instituta. Njegova gradnja bi počela 2023. a prve pacijente bi primio pet godina kasnije – 2028. godine.